Под светлините на Light Factor: новият дом на Maserati в София

30_11_2023

Броени дни ни делят от откриването на новия шоурум на Maserati в столицата. Съвсем скоро почитателите на емблематичния италиански бранд ще могат да се потопят в луксозния свят на Тризъбеца. Новият дом на марката е продължение на десетилетия изключителен автомобилен дизайн и инженеринг и заявка за бъдещето на бранда, в което авангардните технологии са преплетени с вечен дизайн. В духа на ДНК-то на Maserati и придържайки се към високите изисквания на бранда, Light Factor създаде светлината сценография на новото пространство, в което дръзките форми на Тризъбеца ще се разгърнат в целия си блясък. 

Създадена през 1914 г. в Болоня, марката Maserati е синоним на елегантност и скорост. От ранните състезателни триумфи на бранда до превръщането му в символ на престиж, мощният автомобилен звяр неизменно оставя своята огнена следа в света на високите скорости.

Новият дом на Тризъбеца в София носи спортния дух, типичен за ДНК-то на бранда, и отразява ангажимента на Maserati към майсторството и иновациите. В него лоялните клиенти на марката ще могат да се насладят на емблематични модели като GranTurismo и Levante под светлинната сценография, разработена от екипа на Light Factor. В нея ключова роля играят светещите пана на Zumtobel, които плавно сменят своята цветна температура, следвайки естествения цикъл на светлината в природата – започвайки с топла озареност сутрин и завършвайки с бляскави студени нюанси привечер.